TEMATICA CURSULUI:

 1. Sesiune introductiva – prezentare participanti si curs. Abordari si concepte folosite in accesarea si implementarea fondurilor europene pentru perioada 2014 – 2020.
 2. Prezentare documentatiei relevante pentru finantarea europeana si a disponibilitatii informatiilor pentru scrierea si implementarea proiectelor: ghiduri, manuale de implementare, regulamente europene, conditionalitati ex – ante, recomandari strategice de tara, manuale de bune practici etc.
 3. Arhitectura Fondurilor Europene Structurale si de Investitii (FESI). Identificarea si analiza prioritatilor in finantarea proiectelor pentru perioada 2014 – 2020.
 4. Rolul consultantului in dezvoltarea, scrierea si implementarea proiectelor. Integrarea strategica a initiativelor de proiecte la nivelul institutiilor publice si private. Avantajele parteneriatelor in proiecte.
 5. Integrarea noilor teme orizontale in managementul proiectelor. Prevederi specifice, cadrul legislativ, corelatii cu evolutia indicatorilor de referinta.
 6. Elaborarea si depunerea proiectelor. Tipologia competitiilor, calendarul depunerilor, comunicarea cu AM / OI;
 7. Contractarea proiectelor. Aspecte procedurale si operationale privind contractul de finantare, acordul de parteneriat si anexele specifice.
 8. Managementul timpului in implementarea proiectelor: actualizarea documentatiei, corelatia cu alte categorii de resurse si specificul activitatilor organizatiei.
 9. Managementul financiar al proiectelor pe durata de implementare. Reguli si documente de raportare (intermediare, de progres, financiare, finale). Aspecte specifice privind cererea de plata si cererile de rambursare
 10. Managementul echipei de proiect. Contractarea echipei, roluri, responsabilitati si atributii, modul de raportare al activitatilor. Elaborarea manualului de proceduri pentru implementare, comunicarea in cadrul echipei si in organizatie.
 11. Tipologia si modul de realizare a schimbarilor in structura proiectelor pe durata de implementare.
 12. Monitorizarea si evaluarea proiectelor pe baza rezultatelor si indicatorilor de rezultat.
 13. Promovarea si publicitatea in cadrul proiectelor. Reguli si restrictii pe durata de implementare.
 14. Inchiderea proiectelor. Rolul si responsabilitati, evitarea neregulilor.
 15. Sustenabilitatea proiectelor.
 16. Factori de success in implementarea proiectelor.

Cursul va fi interactiv, astfel pe parcursul prezentarii se vor prezenta exemple si studii de caz in functie de interesul acordat de participanti asupra unui subiect anume si vor avea loc dezbateri asupra spetelor ridicate de acestia.

In urma evaluarii, se acorda Certificat de Absolvire pentru ocupatia EXPERT ACCESARE FONDURI STRUCTURALE SI DE COEZIUNE EUROPENE, COD COR 242213  insotit de supliment descriptiv in care sunt inscrise competentele dobandite. Certificatele sunt eliberate in conformitate cu prevederile O.G. 129/2000 republicata.

Taxa Turistica

 • 2990 LEI/ PARTICIPANT** -pachet o persoana 7 nopti – 8 zile – 700 de lei cont – GRATUIT: Cazarea si micul dejun pentru insotitor
 • 3690 LEI/ PARTICIPANT** -pachet doua persoane 7 nopti – 8 zile – 1400 de lei cont

**TVA 9% inclus in conf. cu HG nr. 20/2015

Serviciile hoteliere sunt optionale

Taxa Participare

 • Taxa De Instruire 1 – seminar – 600 lei / participant, la care se adauga TVA. Include mapa de lucru si suport de curs in format electronic pe stick USB Business Card de 8 GB , certificat participare ATC training (fara acreditare ANC)
 • Taxa De Instruire 2* – curs acreditatp ANC – 740 lei / participant. Include mapa de lucru si suport de curs in format electronic pe stick USB Business Card de 8 GB., examinare A.N.C. ,certificat participare ATC training  si Certificat ANC .
 • Taxa De Instruire 3* – curs acreditat ANC – 990 lei  / participant. Include mapa de lucru si suport de curs in format electronic pe tableta, examinare A.N.C. Certificat participare ATC training si Certificat ANC

* La tariful de instruire nu se aplica TVA conform Legii 227/2015 actualizata, art.292. alin 1, lit f. Costul cursului se deduce din impozitul pe profit/venit conform OG 129/2000, republicata, art. 58.

Codrina ANDRIOAIEI  economist și jurist cu mastere absolvite în domeniul managementului și îndomeniul dreptului comunitar, precum și curs postuniversitar în domeniul drept antreprenorial. 
INSCRIERILE se fac in baza formularului de participare solicitat la tel: 031- 4250704 sau adresa de mail: office@atctraining.ro sau office.atctraining@gmail.com. Detalii organizare: GABRIELA BANUT: 0729.995.614


Contact organizator