Auditul achizitiilor publice

02 Aug 2017 - 06 Aug 2017
Complex Steaua de Mare Constanta Eforie Nord

DESCRIEREA CURSULUI:

Cursul isi indreapta atentia catre: auditori interni si externi, experti achizitii publice, controlori financiari, evaluatori, manageri, strategii privind politicile organizatiei, avocati, specialisti in achizitii publice, pentru a face fata provocarilor din medii ale achizitiilor publice, beneficiind de experienta lectorului privind asigurarea unui bun raport cost-beneficiu.

TEMATICA CURSULUI:

Structurarea auditului achizitiilor publice pornind de la principalele etape ale procesului de achizitie publica;

 • Planificarea spre auditare a functiei de achizitii;
 • Tabel privind etapele, activitatile, documentele, termenele si prevederea legala pentru cunoasterea activitatii de achizitii publice;
 • Universul de risc asociat functiei de achizitii publice. Exemplificarea unei analize de risc si evaluare a controlului intern in acest domeniu; evaluarea riscurilor in fiecare etapa a achizitiilor publice;
 • Elaborarea programului unei misiuni de audit a functiei de achizitii publice. Exemplu;
 • Conformitatea auditului cu procesul achizitiilor publice;
 • Tehnici de verificare a activitatii de achizitii publice. Ce probe de audit se culeg in cadrul misiunilor de audit a functiei de achizitii. Cand sunt probele culese suficiente si credibile. Exemple de teste.
 • Auditarea practicilor de cost din achizitiile publice: – evaluarea mediului de control ca cerinta preliminara pentru identificarea, evaluarea si reducerea riscurilor; – revizuirea permanenta a procesului de estimare a volumului contractual: importanta matricii de cost si a defalcarii bugetului; – evaluarea practicilor ce urmaresc eficienta operatiunilor; – abordarea practica a indicatorilor cheie de performanta.
 • Intrebari ce trebuie adresate in efectuarea auditului achizitiilor publice;
 • Metode corecte de investigare in sustinerea dovezilor; documentarea dovezilor stabilirea unui program eficient de urmarire a achizitiilor publice; urmarirea recomandarilor auditorului;
 • Exemple de disfunctii si iregularitati in domeniul achizitiilor publice. Exemplu de FIAP-uri si discutarea acestora. Exercitiu de elaborare a unui FIAP.
 • Elaborarea formularului de constatare si raportare a iregularitatilor (FCRI). Exemplu practic;
 • Elaborarea raportului de audit intern privind functia de achizitii. Exemplu de prezentare a constatarilor in raport. Se preia integral sau nu FIAP-ul in raport? Se pot formula recomandari fara FIAP?
 • Bune practici de costuri in cadrul achizitiilor publice; studii de caz si exemple.
 • Atelier practic privind selectarea unui esantion bazat pe rationament si elaborarea constatarilor de audit intern in domeniul achizitiilor publice. Participantii vor primi un studiu de caz concret pentru a selecta un esantion supus analizei, elabora teste, identifica disfunctiile semnificative, formula disfunctii, iregularitati si recomandari in mod practic.

Cursul va fi interactiv, astfel pe parcursul prezentarii se vor prezenta exemple si studii de caz in functie de interesul acordat de participanti asupra unui subiect anume si vor avea loc dezbateri asupra spetelor ridicate de acestia.

In urma evaluarii, se acorda Certificat de Absolvire pentru ocupatia AUDITOR INTERN, COD COR 241105 insotit de supliment descriptiv in care sunt inscrise competentele dobandite. Certificatele sunt eliberate in conformitate cu prevederile O.G. 129/2000 republicata.

Taxa Turistica

 • 1690 LEI/ PARTICIPANT Include cazarea şi pensiunea completă pe toată durata cursului – sistem – ALL INCLUSIVE (2 adulti si un copil pana in 7 ani )

(TVA 9% inclus în conf. cu HG nr. 20/2015)

GRATUIT: Cazarea si micul dejun pentru insotitor

**serviciile hoteliere sunt optionale

Taxa Participare

 • Taxa De Instruire 1 – seminar – 600 lei / participant, la care se adauga TVA. Include mapa de lucru si suport de curs in format electronic pe stick USB Business Card de 8 GBcertificat participare ATC training (fara acreditare ANC)
 • Taxa De Instruire 2* – curs acreditat ANC – 740 lei / participant. Include mapa de lucru si suport de curs in format electronic pe stick USB Business Card de 8 GB., examinare A.N.C.,certificat participare ATC training  si Certificat ANC
 • Taxa De Instruire 3* – curs acreditat ANC – 990 lei  / participant. Include mapa de lucru si suport de curs in format electronic pe tableta, examinare A.N.C. Certificat participare ATC training si Certificat ANC

* La tariful de instruire nu se aplica TVA conform Legii 227/2015 actualizata, art.292. alin 1, lit f. Costul cursului se deduce din impozitul pe profit/venit conform OG 129/2000, republicata, art. 58.

Curs sustinut de Dl. MARIUS TOMOIALA – specialist cu o vasta experienta in domeniul auditului, controlului intern si managementul riscului
INSCRIERILE se fac in baza formularului de participare solicitat la tel: 031- 4250704 sau adresa de mail: office@atctraining.ro sau office.atctraining@gmail.com.
Detalii organizare: ROXANA CONSTANTINESCU: 0735.190.577


Contact organizator